Stijlgids

Kies voor de fotoshoot altijd kleding uit waar jij je fijn en mooi in voelt, want dit straal je uit en zie je terug in de beelden.

Kies effen kleuren die terugkomen in de natuur. Hier zijn verschillende variaties in, bijvoorbeeld warme of koele tinten. Deze tinten kun je gerust combineren, maar alleen warme of koele tinten is uiteraard ook prima. Kies bijvoorbeeld bruin, roest, beige, geel, groen, gebroken wit, roze, nude en aardetinten. Dit zorgt voor rust en één mooi geheel. Houd hierbij rekening met de locatie waar je naar toe gaat. Ga je bijvoorbeeld naar het bos of naar een zandvlakte?

Ga je met meerdere personen op de foto, stem de kleding dan op elkaar af. De juiste kleurencombinaties zorgen voor het beste en mooiste resultaat. Hierdoor creëer je sfeer in de beelden.  

Tips:
Het combineren van verschillende materialen en het creëren van laagjes kan erg mooi zijn. Denk hierbij aan rib, linnen, wol, katoen, satijn en kanten stof.

Linnen broeken, bretels en mouwen oprollen geeft een stoere look.

Zwierige, wijde en geplooide rokken en jurken geven een speels effect.

Hoeden, bandana’s, bloemenkransen en ruches zijn eventueel mooie accessoires.

Trek bij kou een extra laagje aan, dit kan ook een niet zichtbaar laagje zijn.

Het is belangrijk dat je felle neonkleuren, drukke prints en merknamen vermijdt. Dit trekt namelijk de aandacht.

Zorg voor lege broekzakken.

Draag liever geen haarbandjes om je pols.

Goede styling is belangrijk voor de gehele sfeer van het beeld. Ik wil je hier graag bij helpen, je mag dan ook altijd om advies vragen.